Coronavirus en volleybal (update 12 maart Nevobo)

Coronavirus en volleybal in Nederland

Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de volleybalcompetitie.

In verband met het coronavirus ontvangen we vragen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden en hoe te handelen bij wedstrijden.

Laatst geüpdatet: 12 maart 

Alle wedstrijden t/m 31 maart afgelast
In verband met het coronavirus worden ALLE volleybalwedstrijden in het gehele land in ieder geval t/m dinsdag 31 maart afgelast.

De Nevobo adviseert daarnaast verenigingen zowel alle trainingen te annuleren als bijeenkomsten met grote groepen. CSV honoreert dit en short ook alle trainingen tot nader bericht op.

Vervolg competitie
De Nevobo beraadt zich de komende dagen over de manier waarop de diverse competities en toernooien tot een goed einde worden gebracht.

RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
Bekijk de actuele informatie op de website van het RIVM.

Advies RIVM
Het RIVM adviseert een aantal maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Vragen?
Het RIVM heeft een Q&A opgesteld waarmee de meeste vragen rondom het coronavirus worden beantwoord. Echter kan het zo zijn dat je een volleybalspecifiekevraag hebt die met bovenstaande informatie niet wordt beantwoord. Neem in dat geval contact met ons op via: service@nevobo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *