Vaardigheidstraining scheidsrechters t/m 1e klas

Afgelopen donderdag heb ik (Hedzer) als VerenigingsExpert de eerste vaardigheidstraining gegeven aan zes CSV-scheidsrechters. Deze training houdt in dat je als scheidsrechter V6 (tot en met 3e klas) in één avond met een beetje theorie en veel praktijk de V4-licentie (tot en met 1e klas) kunt halen. Het beetje theorie was vooraf en na een half uur ging iedereen naar het speelveld. De Nevobo noemt dit een training, maar ik geef de voorkeur aan ‘workshop fluiten’, aangezien we met elkaar bezig zijn met het fluiten van wedstrijden.

H5 stelde hun training daarvoor beschikbaar en na het meten van nethoogte, het ‘tossen’, inspelen en opstellen door de eerste ‘kandidaat’ begon nummer twee aan de wedstrijd. Het zestal van H5 speelde tegen een paar andere eigen spelers, aangevuld door de scheidsrechters die niet op de bok of bij het telbord stonden. De pittige wedstrijd leverde veel momenten op waarbij goede beslissingen en verbeterpunten aan de orde kwamen. Gemiddeld floot elke scheidsrechter een kwartier en om 22.30 werd de workshop afgesloten in de kantine waar de kandidaten een handtekening zetten waarna de Nevobo de nieuwe licenties zal verstrekken.

Heb je ook zin om hoger te fluiten en dat op één avond te realiseren, meld je dan aan bij de wedstrijdcommissie. Zodra er zes tot tien aanmeldingen zijn, wordt er weer een donderdagavond gepland.

Hedzer van der Kooi (namens de wedstrijdcommissie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *